Nostalgitripp och biltripp

0 Comments

Jag har några kompisar som valde att inte ta körkort omedelbart när de fyllde 18 år, vilket i många fall är förståeligt eftersom det kostar en mindre förmögenhet. Jag följde dock en fin tradition i vår familj att plocka både teorin och uppkörningen på första.

Det tog alltså inte mer än någon månad från att jag fyllde 18 som jag hade mitt körkort i handen. Någon månad senare passade jag på att köpa en begagnad bil, en Ford Escort LX -85:a. Den var allmänt ansedd som det sämsta skräpet som kommit ur en Ford-fabrik. Den var mestadels avställd och gick ifrån mitt köppris på 14 000 kr till en försäljning på 2 000 kr två år senare. Då hade den dessutom kostat runt 2 000 kr i reparationer. Skitbil är ett understatement.

Istället fick jag låna min mammas Fiat Uno som vi snart drog ut på roadtrip med runt halva Sverige. Tre grabbar åt, sov och åkte i den stackars bilen. Vi hade en budget på runt 200 kr per person och dag, inklusive bensin, och lyckades bila runt Sverige i 14 dagar.

Efter det har jag inte haft bil på länge fram till ganska nyligen då jag hade tur att vinna en bil. En Toyota Aygo. Men det är en helt annan historia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts