Åka med Swebus (numera med eluttag och internet)

0 Comments

Det var ett tag sedan jag åkte buss inrikes i Sverige, det brukar alltid bli tåg för att det går snabbt, man kan röra sig fritt men framförallt för att det finns eluttag och internet på tågen. Nu när senast skulle åka till Småland över helgen så var jag dock ute i såpass dålig tid att det skulle kosta 2 000 kr t/r så jag kikade på bussalternativet istället, och blev positivt överraskad! Bussbiljetterna var nästan en tredjedel av priset (runt 800 kr).

Nog för att det tog sina duktiga 7 h men eftersom det numera finns både eluttag och internet på bussarna (i alla fall Swebus) så försvann den tiden riktigt snabbt. Det är klart att det inte är lika bekvämt som tåg men väldigt prisvärt tycker jag. Jag hade ett dubbelsäta den största delen av resan så det var bekvämt och skönt men däremot den sträcka där jag hade en medpassagerare bredvid mig blev det däremot riktigt jobbigt, det gick knappt att jobba ordentligt med datorn då armar inte riktigt fick något utrymme.

Fick höra av en bekant att det finns ett bussbolag som heter Bus4you eller liknande som har bättre utrymme (tre säten per rad). I såna fall är det ju ett riktigt bra alternativ till tåget! Jag åkte en liknande buss i Asien för ett par år sedan och det var grymt skönt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts