Helsingfors – en spännande granne

0 Comments

Hur många av er tycker om att resa till olika städer? Hur många av er skulle vilja testa att resa till Helsingfors? Om det finns någon av er där ute som gärna skulle besöka Finland och Helsingfors så har jag massor med tips på hur man skall trivas till max där.

Att resa i Helsingfors

Helsingfors är Finlands största stad och samtidigt också huvudstaden och eftersom det finns ca. 604 000 människor som bor och lever här och det innebär också massor med trafik. Så för att göra det lätt för dig när du besöker Helsingfors så tycker jag att du skall skaffa dig ett spårvagns-, metro-, och busskort (om du skall vara där länge och kommer att resa runt ofta till olika platser). Det är ett väldigt billigt alternativ och du sparar väldigt mycket tid om du åker buss istället för att söka efter alla platser alldeles själv. Man kan dessutom skaffa sig olika kartor för vart spårvagnarna, metron och bussarna åker och kan sedan titta var man skall stiga av och hoppa på nästa.

Sevärdheter

Det finns massor med sevärdheter, men ett ställe som alla som någon gång reser till Helsingfors borde åka till är domkyrkan. Den har en stor trappa som leder ner till Senatstorget. Kyrkan har dessutom öppet varje dag 9-18 och under sommaren till 24.
En annan sevärdhet är Naturhistoriska museet. Där kan man titta på alla sorters djur som har funnits och som finns runt Finland. Väldigt intressant!
Dessutom finns det massor med andra och intressanta sevärdheter man kan titta på där, t.ex. Operan, Sibelius statyn och Sveaborg.

Hotell i Helsingfors

Det finns massor med olika hotell att bo på i Helsingfors, både billigare och dyrare alternativ, allt från billiga Omena hotell i centrum eller Glo hotell i Esbo till lyxiga hotell Kamp eller Hotell Haven.
Hoppas du har en bra resa och har mycket trevligt i Helsingfors.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts