Filippinerna

0 Comments

white-sandy-beach-928100_1280

Långt bort öster om Sverige, närmare bestämt i Sydostasien hittar man en ögrupp vid namn Filippinerna. De senaste åren har allt fler resenärer hittat hit, men fortfarande är det många som inte kommit längre än till Thailand. Detta är så klart synd eftersom Filippinerna har både vackrare och fler stränder att erbjuda sina besökare.

Och som om inte det inte vore nog med kritvita stränder och kristallklart vatten så är livet under havsytan desto mer livligt i Filippinerna. Här finns allt ifrån valhajar till rockor. Det finns även små söta fiskar och vackra koraller att titta på. Det kristallklara vattnet ger en fantastisk sikt och tack vare spanjorernas åkturer till Filippinerna under kolonialtiden så finns det dessutom en hel del skeppsvrak och annat roligt att utforska.

Några av de populäraste resmålen i Filippinerna är Cebu, Boracay, Oslob, Bohol, Palawan och Kalamangan Island. Här finns några av världens vackraste stränder, exempelvis White Beach på Boracay som har blivit utsedd som en av topp 10 av alla stränder i världen.
För den som gärna gör något aktivt på semestern så kan man vara lugn. Filippinerna har mängder av aktiviteter så som kajakpaddling, ziplining, forsränning och kanjonering.

Allra populärast är Boracay och Palawan. På Boracay hittar man 9 paradisstränder och mängder av vattenaktiviteter. Detta är också Filippinernas partydestination nummer ett och här samlas backpackers från hela världen för att festa loss hela natten lång.

Dykning är en annan populär aktivitet på Boracay och båtar som tar dig till bra dykplatser finns på samtliga stationer på ön.

På Palawan är det lugnt och fridfullt. Här utforskar man istället den vackra naturen och livet under havsytan. Att paddla kajak på Palawan Island är något av det bästa man någonsin kan göra. Det finns inte så många sätt som är bättre om man vill spendera en dag ute i naturen i en fridfull miljö.

Hur man reser till Filippinerna

Som svensk är det bäst och billigast att först åka med Norwegian till Bangkok, och därifrån byta till ett flyg som tar en vidare direkt till Filippinerna. Flygbiljetter går att hitta för så lite som 4000-5000 tur och retur om man är ute i god tid. Denna flygrutt finns tillgänglig från Stockholm, Köpenhamn och Oslo under hela året.

Så nästa gång du tittar på resor mot Asienhållet, skippa Thailand och blicka istället österut mot den nya pärlan i Asien – Filippinerna. Detta är utan tvekan det bästa resmålet i Asien för den som vill ha sol och bad i paradiset.

One Reply to “Filippinerna”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts