london

10 saker du inte får missa i London

0 Comments

London är en av de mest populära städerna för svenskar att resa till. Här tipsar vi om 10 saker du inte får missa i London, perfekt för dig som aldrig besökt staden tidigare.

1. Ripley´s Believe it or Not och Madame Tussauds

Ripley´s Believe it or Not har samlat 500 osannolika, konstiga och spännande föremål utspritt över byggnadens fem våningar. Här finns bland annat en skulptur av The Beatles helt gjord i tuggummi. Hos Madame Tussauds finns världens största kollektion av vaxdockor.

2. London Zoo

London Zoo öppnade redan 1828 och är därmed en av världens äldsta zoologiska trädgårdar. Där kan du se och hälsa på alla möjliga djur, från småkryp till flodhästar. Missa inte pingvinernas festliga danser.

3. Utsikten över London

Från världens högsta pariserhjul, London Eye, är utsikten fyra mil och det är inte så konstigt att London Eye är en av Storbritanniens största turistattraktioner. Från 72:a våningen på skyskrapan The Shard får du en sex mil lång utsikt i hela 360 grader.

4. Kew Gardens

Kew Gardens, eller Royal Botanic Gardens i Kew är en av världens största botaniska trädgårdar med sina över 30 000 plantor i vackra utomhusträdgårdar, i de Victorianska växthusen och i Rosenträdgården.

5. London Dungeon

London Dungeon har återskapat de mest blodiga, skrämmande och fascinerande händelserna i Storbritanniens historia. Bland utställningarna finns bland annat Stora branden i London, Domedagen, Tortyrkammaren och Jack the Ripper. Skådespelare gestaltar också olika delar av händelserna.

6. Chinatown

I stadsdelen Soho ligger Chinatown, där större delen av den kinesiska befolkningen i London bor. Där finns bland annat över 80 kinarestauranger, 50 olika små butiker, frisörer och resebyråer. Området har en speciell stämning och atmosfär att insupa och råkar du vara i London när det kinesiska nyåret firas får du inte missa det.

7. Shopping i London

London är ett shoppingparadis, inte minst när pundet är billigt. Missa inte Londons mest berömda varuhus, Harrods, som öppnades redan 1824 och som har en säljyta på 92 000 kvadratmeter, 330 olika avdelningar, 5000 anställda och 35 000 besökare dagligen.

8. Fish & Chips och Afternoon Tea

Vid ett besök i London måste man förstås smaka på den engelska ”nationalrätten” fish & chips. Afternoon Tea är också en upplevelse i sig med te, snittar, scones, marmelader, clotted cream och ljuvliga bakverk.

9. Pub och fotboll

Att besöka en genuin engelsk pub anses också som ett måste om man är i London. Många av Londons pubar härstammar från medeltiden. Även om du inte gillar sport i vanliga fall bör pubrundan åtföljas av att gå på fotbollsmatch. London är nämligen hemmastad åt flera av de bästa fotbollslagen i världen och du bokar enkelt hotell till din resa på www.hotellcentralalondon.se.

10. Harry Potter

I London kan man gå på guidade temavandringar ur olika filmers perspektiv, exempelvis James Bond, Games of Thrones, Downton Abbey och förstås Harry Potter. Det finns också ett enormt Harry Potter-museum några mil utanför London där man kan vandra runt i miljöerna där filmerna spelades in, se rekvisitan, kostymerna och lära sig om specialeffekterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *