Resa i Norrland

0 Comments

Jag tycker man ofta hör folk (läs: Stockholmare) prata om att man reser runt halva världen men aldrig riktigt sett norra Sverige. Det börjar bli dags att sluta prata och faktiskt se denna storslagna del av landet, kanske istället för nästa resa långt härifrån!?

Man kan inte skylla på att det är för långt att åka från södra Sverige, det går alldeles utmärkt att flyga till Luleå eller att ta flyget till Skellefteå (beroende lite på vilken del av Norrland man vill se). Där kan man sedan hyra en bil (det är inte så dyrt!) och ta sig inåt landet.

Beroende lite på vad man vill se så passar ju olika tider på året bättre än andra. Ett skådespel som man som svensk nästan måste se en gång i sitt liv är norrsken och det ser man allra bäst på vintern, inte för att det är vanligare då men mörkret gör det möjligt. Passa då även på att se ishotellet i Jukkasjärvi.

Om du besöker Norrland på sommaren så är det ett måste att vandra i fjällen. Det är en upplevelse som du sent kommer att glömma och som slår många utlandsresor! Glöm inte myggsprayen bara.

One Reply to “Resa i Norrland”

  1. Hej!
    Jag har förgäves sökt efter just det som beskrivs ovan: Flyg från södra Sverige och sedan hyra bil (husbil?) och fara runt i norra Norrland. Jag behöver tips om detta. Det gäller sommaren 2013.
    Hälsningar N-O svensson

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts