Bonuspoäng när man flyger – är det verkligen lönsamt?

0 Comments

I november i förra året fick jag meddelande om att jag hade Eurobonus-poäng som var på väg att gå ut. Det var cirka 7 000 poäng som skulle försvinna om jag inte använde dem så jag fick hastigt och lustigt bestämma mig för en utlandsresa. Jag hade sparat in dessa under flera år samt använt Mastercard med Eurobonus för att samla poäng.
Då jag inte hade någon egentlig resa planerad så gick jag bara in och tittade vilka destinationer jag kunde välja i rullistan. Det slutade med att jag bokade en resa till Moskva till mitten av juli i år. Jag betalade med bonuspoängen men fick även betala runt 1 000 kronor i flygskatter.
Eftersom jag inte ville åka själv så lockade jag med mig min syster. Hon köpte inte med bonuspoäng utan via en vanlig flygbokarsajt ungefär 2 månader innan avgången och betalade 2 000 kr, alltså bara 1 000 kr mer! Det är ju så billigt att flyga nu att det knappt är värt att ta sig besväret att hantera bonuspoäng.
Min svåger, som flyger extremt mycket, brukar alltid använda sina bonuspoäng för att uppgradera flighter till Business class, för att det är mer ekonomiskt…

Se också: http://www.bonuspoang.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts