Gör en matresa i ditt eget kök

0 Comments

En av de viktigaste delarna i att upptäcka nya kulturer är att uppleva deras matkultur. Även om detta görs bäst på plats kan du ta med dig stora delar av upplevelsen hem till ditt eget kök, eftersom de flesta matbutiker idag har specialiteter från alla världens hörn. Lägg därtill lite köksgrejer från Lykka.se, så är du hemma.

Det finns många saker som är roliga att prova på hemma. Sushi är en sån sak, som kräver lite färdighet, men när man väl fått till det är det väldigt gott och roligt. Hela det asiatiska köket innehåller helt andra smaker än det vi är vana med, så kolla gärna igenom den hyllan lite extra gång nästa gång du är i affären.

Medelhavsmat är nog de flesta mer än bekanta med nu förtiden, men på andra sidan Medelhavet finns den Nordafrikanska medelhavskulturen, som är en helt annan. Eller varför inte testa att göra egen turkisk kebab? Blir oerhört mycket godare än den som serveras i gatukök av olika slag.

Antalet idéer och uppslag är fler än jag kan komma på i det här inlägget. Det viktigaste och roligaste är helt enkelt att ha ett öppet sinne och våga upptäcka nya smaker!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts