Kampsportsresor och thaiboxningsläger

0 Comments

För lite knappt tre år sedan var jag i Thailand i en månad som en del av en längre vistelse i Sydostasien. Jag hade tränat lite kampsport innan (en sorts filippinsk boxning) men aldrig provat på thaiboxning. Jag letade lite på nätet och hittade ett sorts läger i Rawai på ön Phuket.

På detta thaiboxningsläger kunde man bara droppa in och sedan träna två gånger om dagen (morgon och eftermiddag). Det var mestadels andra turister från mestadels England och USA men också en hel del thailändare. En gång i veckan gick någon match och det skedde inne på stadion i Phuket. I vissa fall var det någon som aldrig utövat thaiboxning innan men efter 2 månaders intensiv träning gick en match mot en thailändare! Inte sällan vann västerlänningen också.

Att åka på kampsportsresor tror jag är något som kommer att bli vanligare och vanligare. Det är en rolig koppling av fysisk träning, resande, kultur (kampsporter är ofta tätt knutna till landets kultur) samt ett sätt att lära känna nya vänner. Ett par som jag tränade med åkte sedan vidare till motsvarande Kung Fu-läger i Kina. En annan kompis till mig har provat på ett läger för Pekiti Tirsia på Filippinerna.

Har du själv något bra tips på kampsportsläger?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts