Åland

0 Comments

Vi har ett sommarställe på Åland sedan gammalt och det är en plats jag älskar att återkomma till och gör det så mycket jag kan och har tid med under sommarhalvåret…eller, ja…sommarkvartalet 🙂

Huset vi har där är ganska slitet även om det har vissa nybyggda delar. Viktigast är dock att det finns en öppen spis och en bastu! Jag älskar verkligen att åka över dit en helg och oftast inte göra någonting.

Det är också otroligt smidigt, och billigt, att ta sig till Åland (från Stockholm). Man tar en buss från T-centralen som åker ut till Kapellskär utanför Norrtälje. Den är synkad med båten så att man snart därpå fortsätter med båten över till Mariehamn (det tar 2 h). Om man åker på en fredag efter jobbet kommer man fram runt kl 23.

En tur-och-retur-biljett till Åland kostar praktiskt taget ingenting – 200 kr! Inklusive buss till och från Stockholm! Det är faktiskt helt otroligt och ett resultat av att båtarna har tax-free-försäljning ombord. Detta gör att Viking Line kan hämta hem vinsten där istället, vilket är otroligt tacksamt för oss som ofta åker dit men kanske framförallt för ålänningarna.

Sen finns det en viss charm i att åka båt också tycker jag. Det är lite samma princip som att åka tåg (som jag skrev om igår), man är lite fast på ett ställe och tvingas liksom att bara ta det lugnt. Är det fint väder är det också otroligt härligt att sitta uppe på däck med en kall öl och lyssna på cover bandet!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts