Upplev regnskog, karnevaler och fotboll i Brasilien

0 Comments

Brasilien är både till ytan och antal invånare Sydamerikas största land. Brasilien är också det enda landet i Sydamerika där man talar portugisiska. Tack vare sitt läge vid ekvatorn har Brasilien en medeltemperatur på över 18 grader i de sydliga delarna av landet och ett berömt tropiskt klimat som bland annat har gett upphov till Amazonas regnskog.

Amazonas är ett enormt tropiskt område som täcker stora delar av Brasilien och flera andra länder i Sydamerika. Med en yta på över 5,5 miljoner km^2 utgör regnskogen i Amazonas en tredjedel av jordens totala regnskogsmarker, vilket är större än hela Indien.

En annan anledning till att miljontals människor väljer att resa till Brasilien varje år är för att uppleva den berömda karnevalen i Rio de Janeiro som hålls varje år före påskfastan. Nästa Rio-karneval går av stapeln söndagen den 14:e februari 2012. Rio de Janeiro är också en väletablerad fotbollsstad i Sydamerika, och är bland annat Ronaldos hemstad. År 2014 kommer finalmatchen i Världsmästerskapet i Fotboll att spelas på Maracanã-stadion i Rio de Janeiro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts