Billiga flyg – ett minne blott?

0 Comments

Jag satt och funderade häromdagen på flygpriser. Nog för att det blir mer och mer konkurrens bland flygbolagen men det är ju faktiskt ändå ganska sjukt hur billigt det är att flyga numera. Ryanair och mostvarande lågprisflygbolag har ju lagt ribban väldigt lågt och de andra bolagen följer lydigt efter – och vi som är konsumenter vinner ju på det. Det är bara att tacka och ta emot.

Men jag undrar verkligen hur länge detta kan stå sig, finns väl knappt något flygbolag med rimlig lönsamhet och samtliga verkar vara under ständigt konkurshot. Samtidigt är flygbolagen ofta en fråga om ett lands värdighet, att låta British Airways eller Air France gå under skulle ju vara direkt pinsamt för Storbritannien respektive Frankrike. Jag tror personligen att oljepriset och därmed också priset för flygbränsle kommer att stiga kraftigt det närmaste decenniet, vilket kommer leda oss bort från dessa extremt låga priserna och göra lågprischartern till ett minne blott.

Det är bara att passa på att resa så mycket som möjligt innan det händer. När dina barnbarn förbereder sig för en tågluff till Danmark så kommer de lyssna på dina historier om charters till Thailand med öronen på helspänn!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

Nästa semester?

0 Comments

Jag sitter och söker flygresor till sommarens semester. Jag har…