Besöka nya Friends Arena

0 Comments

Den numera klassiska öppningsmatchen mellan Sverige – England när Zlatan Den Store gjorde 4 mål samt ett klassmål som förmodligen kommer vara det snyggaste någonsin på arenan under en lång tid. Friends Arena bebos även av fotbollsklubben AIK som efter 75 år på Råsunda nu fått flytta till Friends Arena. Om arenan i folkmun kommer gå under det namnet är dock långt ifrån oklart, namn som verkar få visst fäste är Nationalarenan eller Solna Stadion. Först om något år vet man vad AIK:s supportrar kommer att sjunga på den nya arenan.

Förutom fotboll och stämning av hög klass kommer det också att vara ett stort antal konserter på Friends Arena. Kända band radar upp sig för att spela på arenan. En känd musikakt som redan fyllt Friends är Swedish House Mafia som fyllde arenan tre dagar i rad!

Att komma till arenan är inte riktigt lika enkelt som det var till Råsunda (som låg i anslutning till tunnelbanans blåa linje) men det går dock mycket smidigt att ta sig dit med pendeltåget och Solna Station. Om du kommer utifrån Stockholm och planerar att se invigningsmatchen AIK – Syrianska i vår alternativt någon av konserterna i sommar kan det vara värt att boka hotell nära Friends Arena, på så sätt kan du slippa att åka dit och hem under själva evenemangsdagen.

Nu återstår det att se om supportrar och andra besökare kommer att lyckas skapa en fin kultur kring arenan, vilka restauranger som kommer bli nya stamhak osv. En sak är dock säker, Friends Arena håller mycket hög klass!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts