Billigt lyxliv

0 Comments

Jag träffade en gammal kompis häromdan, han bor vanligtvis i Dubai men var för dagen hemma i Stockholm på grund av ett möte på fashionabla Grand Hotel i Stockholm. Självklart tog vi tillfället i akt att ta ett glas vin, vilket råkade bli på restaurangen i Grand Hotel. Nu tillhör vi knappast Grand Hotels vanliga klientel och även om vi knappast är utfattiga så är 100-150 kr för ett glas (relativt medelmåttigt) Shiraz alltid hutlöst.

Det är dock alltid trevligt att leva lite lyxliv om så bara för en drink, och i praktiken är det ju det man betalar för – inte vinet i sig. Vi kom in på när vi var i Abu Dhabi på en dagsutflykt för ett par år sedan. Om det är någonstans det finns lyxiga (och svindyra) hotell är det ju i Förenade Arabemiraten! Vi var på ett hotell där, som jag numera glömt bort vad det heter, som enligt min vän var sjustjärnigt! Lobbyn var helt galen, med en stor kupol och allting var utsökt utsmyckat i guld och dekor – helt fantastiskt.

Jag har ingen aning om vad det kostade att bo per natt på detta hotell men jag gissar att det var ett par resor värre än Grand Hotel till och med. En kaffe kostade runt hundralappen men vi hade tur då en vän till min kompis jobbade i cafét så vi fick lite olika tårtor etc för halva priset. På så sätt kunde vi sitta där och känna oss som kungar (eller kanske shejker) för en dag! En skön upplevelse i sig och även om kaffet var svindyrt så är det ju inte det man betalar för som sagt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts