En resa till Egypten är en resa till historiska under

0 Comments

Genom sin unika placering i nordöstra Afrika är Egypten ett händelsernas centrum. Det är i Egypten man hittar den tusentals kilometer långa floden Nilen, den värdefulla Suezkanalen som sedan år 1869 har varit förbindelsen mellan Europa och Asien, och Kairo som är en av Afrikas största städer.

I Egypten rådet ökenklimat vilket innebär torra och varma somrar och milda vintrar. I Sahara-öknen, som sträcker sig över Egyptens 1 000 000 km^2 stora yta, kan temperaturerna nå över 50 grader under somrarna. Befolkningen i Egypten är cirka 80 miljoner till antalet och majoriteten av dessa invånare sunnimuslimer.

Landets långa och fascinerande historia gör att det finns många anledningar att resa till Egypten. Vid Nilen uppstod en av världshistoriens första civilisationer cirka 3 000 år f. Kr vilket gav upphov till en rad dynastier som styrde landet de efterföljande 3 000 åren. Under en av dessa dynastier, mellan år 2 620 och 2 500 f. Kr, byggdes bland annat de världsberömda pyramiderna i Giza. Den största av dessa är den ca 140 meter höga Cheopspyramiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts